Λάρισα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών που άφησε στον αέρα 180 εργαζομένους
Ολοσχερής καταστροφή στη μονάδα παραγωγής μετά την πυρκαγιά — Αγωνία για το μέλλον των θέσεων εργασίας εν μέσω αναστολής λειτουργίας.
Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών στη Λάρισα, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου. Η μάχη με τις φλόγες διήρκεσε ολόκληρη τη νύχτα, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο για την αποφυγή αναζωπυρώσεων, λόγω των εξαιρετικά εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στον χώρο.
Η ένταση του περιστατικού προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών, με το 112 να αποστέλλει μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω του πυκνού τοξικού νέφους. Σήμερα, η κατάσταση παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένη, ωστόσο η παρουσία της Πυροσβεστικής παραμένει διακριτική για λόγους ασφαλείας.
Οι υλικές ζημιές είναι δραματικές, καθώς η μονάδα παραγωγής έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή, ενώ σημαντικές φθορές καταγράφονται και στα γραφεία της διοίκησης. Πέρα από την περιβαλλοντική επιβάρυνση, κορυφώνεται η αγωνία για τους περίπου 170 με 180 εργαζομένους της επιχείρησης. Το εργοστάσιο βρισκόταν ήδη σε προγραμματισμένη αναστολή λειτουργίας από τις 13 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου. Μετά το πέρασμα της φωτιάς, το εργασιακό μέλλον του προσωπικού παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο, με πολλούς εργαζομένους, που πλησιάζουν μάλιστα στη συνταξιοδότηση, να αναζητούν απαντήσεις από τη διοίκηση που βρίσκεται στο σημείο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ertflix.gr και στο ertecho.gr.