Καιρός: Μελτέμια έως 8 μποφόρ και 39 βαθμοί Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα
Ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών, ενώ παραμένει η ζέστη στις δυτικές περιοχές της χώρας.
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Αναστασία Τυράσκη. Το ενισχυμένο μελτέμι αναμένεται να διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε χαμηλότερα επίπεδα στα ανατολικά τμήματα, την ώρα που στη δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα δείξει τιμές έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες σε διαρκή εγρήγορση και προσοχή. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει αμετάβλητο τουλάχιστον έως το Σάββατο 01-08-2026.
Αναλυτικά, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά των ηπειρωτικών, όπου δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν βαθμιαία, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 36 έως 37 βαθμούς, με τη νησιωτική χώρα να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα, μεταξύ 30 και 35 βαθμών Κελσίου.
Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της πρόγνωσης είναι διαθέσιμες στο ertflix.gr και το ertecho.gr.