Ενημέρωση με ένα κλικ

Σφοδρή επίθεση του ΚΚΕ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική της κυβέρνησης

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι εκμεταλλεύεται την κρίση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να επιβάλει την αντιλαϊκή του ατζέντα.

Σε ιδιαίτερα επικριτικό τόνο κινείται η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να αξιοποιήσει τη δεδομένη πολιτική κατάσταση στα κόμματα που χαρακτηρίζει ως «βολική αντιπολίτευση» –με τα οποία, όπως υποστηρίζει, μοιράζεται κοινή στρατηγική– προκειμένου να εμφανίσει την κυβερνητική του πολιτική ως δήθεν δικαιωμένη και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό «λευκή επιταγή» για τη συνέχισή της.

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως η κυβερνητική ρητορική περί «κοστολογημένων προτάσεων» και οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση αποκαλύπτουν μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των κομμάτων: την αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών ως απλό «κόστος». Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, ο στόχος παραμένει ο ίδιος: η διασφάλιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, η επίτευξη των «ματωμένων πλεονασμάτων» και η διαιώνιση της φοροασυλίας του κεφαλαίου.

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ δηλώνει πως αποτελεί τη μόνη σταθερή δύναμη που υπερασπίζεται με συνέπεια τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, τονίζοντας ότι η ενίσχυσή του αποτελεί την ουσιαστική εγγύηση για την ανάπτυξη ενός ρεύματος αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com