Κώστας Τσουκαλάς: Μετεξεταστέος στα οικονομικά ο Μητσοτάκης με αλχημείες και αμνησία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σκληρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Πρωθυπουργό με αιχμές για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και την υπόθεση του διοικητή του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, απάντησε με έντονο ύφος στην πρόσφατη ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τις οικονομικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.
«Ο Πρωθυπουργός δεν θεωρεί σοβαρό το ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τη δωρεάν μετακίνηση των νέων, ένα μέτρο στήριξης με κόστος 35 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θεωρεί σοβαρό τον εαυτό του, που πέταξε 30 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων για την πανεπιστημιακή αστυνομία που δεν λειτούργησε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουκαλάς.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αποφεύγει τις αναφορές σε μαθηματικά και αριθμούς, κατηγορώντας τον για έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την 13η σύνταξη και το κόστος του επιδόματος των 300 ευρώ. «Μετεξεταστέος και πάλι στα οικονομικά, άριστος στις αλχημείες», συμπλήρωσε.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, την οποία ο κ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε ως «γαλάζιο» σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου και ευρωπαϊκού χρήματος. Ο ίδιος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επιλεκτική αμνησία, υποστηρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» τον κ. Μελά, τον οποίο είχε διορίσει προσωπικά στη θέση του διοικητή του οργανισμού. Η παρέμβαση έκλεισε με αιχμηρές δηλώσεις σχετικά με την ανάγκη ανάληψης πολιτικής ευθύνης, τονίζοντας πως η δικαιοσύνη και η διακυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως εργαλεία προστασίας του αρχηγού.