Ζητά η ΟΛΜΕ σταθερό χρονοδιάγραμμα εγγραφών και οριστικοποίηση τμημάτων τον Σεπτέμβριο
Σφοδρές αντιδράσεις από την ομοσπονδία των εκπαιδευτικών για τις καθυστερήσεις του Υπουργείου Παιδείας στις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών.
Η ΟΛΜΕ στρέφεται κατά του Υπουργείου Παιδείας με αφορμή τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών και μετεγγραφών στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2026-27. Η ομοσπονδία καταγγέλλει την καθυστερημένη έκδοση της εγκυκλίου για το χρονοδιάγραμμα των εγγραφών, οι οποίες έχουν οριστεί για το διάστημα από 30/6 έως 8/7, επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, ο περιορισμένος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δυσχεραίνει τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, καθώς από τον τελικό αριθμό των μαθητών εξαρτάται άμεσα η δημιουργία των τμημάτων, αλλά και ο προγραμματισμός για τις τοποθετήσεις και τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για «συνειδητή πολιτική επιλογή» περικοπών, υπογραμμίζοντας ότι η έναρξη των διαδικασιών εν μέσω καλοκαιριού δυσκολεύει την έγκαιρη συγκέντρωση των δικαιολογητικών.
Η ομοσπονδία διεκδικεί την οριστικοποίηση των τμημάτων και των ειδικοτήτων να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των μαθητών να εγγραφούν στις επιλογές τους, ενώ παράλληλα απαιτεί τη θεσμοθέτηση ενός ετήσιου σταθερού χρονοδιαγράμματος που θα σέβεται την οικογενειακή και σχολική ζωή.