14 συλλήψεις για κύκλωμα παραγωγής παράνομων φαρμάκων και ουσιών ντόπινγκ
Στο υπόγειο φαρμακείου στα βόρεια προάστια είχε στηθεί το εργαστήριο του 51χρονου αρχηγού που διοχέτευε επικίνδυνα σκευάσματα σε περισσότερες από 90 χώρες.
Στην εξάρθρωση ενός πολυπλόκαμου κυκλώματος παράνομης παραγωγής και διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων και ουσιών ντόπινγκ προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία. Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε 14 άτομα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται ο 51χρονος ιδιοκτήτης φαρμακείου στα βόρεια προάστια, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης.
Η επιχείρηση αποκάλυψε πως στο υπόγειο του φαρμακείου είχε στηθεί ένα πλήρες εργαστήριο παραγωγής, συσκευασίας και τυποποίησης παράνομων προϊόντων. Πρόκειται για σκευάσματα αδυνατίσματος, ουσίες για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά και επικίνδυνες ουσίες ντόπινγκ. Μάλιστα, μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκε ουσία που βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο και η χρήση της απαγορεύεται αυστηρά, ενώ οι πρώτες ύλες κρίθηκαν από τους ειδικούς ως αμφιβόλου προελεύσεως και δυνητικά επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία.
Κατά την έφοδο των αρχών, κατασχέθηκαν περίπου 41.000 τεμάχια φαρμακευτικών σκευασμάτων, 13 κιλά πρώτης ύλης και το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Το κύκλωμα, που δραστηριοποιούνταν από τον Ιανουάριο του 2024, είχε αποκομίσει κέρδη που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Η δράση τους ήταν διεθνής, καθώς μέσω του φαρμακείου, υπηρεσιών κούριερ και στοχευμένων ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 15.000 αποστολές σκευασμάτων σε περισσότερες από 90 χώρες.