Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα ψηφιακή εποχή για τον e-ΕΦΚΑ με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και ψηφιοποίηση αρχείων

Δύο εμβληματικά έργα που εγκαινιάστηκαν στην Αθήνα υπόσχονται ταχύτερη απονομή συντάξεων και κατάργηση της γραφειοκρατίας για εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Σε μια κρίσιμη μετάβαση προς την πλήρη ψηφιοποίηση προχωρά ο e-ΕΦΚΑ, εγκαινιάζοντας δύο έργα-σταθμούς που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των ασφαλισμένων. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την 27/05 σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως.

Το «Νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) e-ΕΦΚΑ» και το έργο της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού ιστορικού αποτελούν πλέον τους βασικούς πυλώνες του φορέα. Όπως τόνισε η υπουργός, οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να θωρακίσουν τη δουλειά των τελευταίων επτά ετών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς το κράτος.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, έκανε λόγο για μια βαθιά αλλαγή κουλτούρας. Το νέο ΟΠΣ ενοποιεί όλα τα πληροφοριακά συστήματα σε ένα διαλειτουργικό περιβάλλον, επιτρέποντας την ενιαία διαχείριση εισφορών και την άμεση διασύνδεση με φορείς όπως η Α.Α.Δ.Ε. και το Γ.Ε.ΜΗ.

Παράλληλα, το έργο της ψηφιοποίησης μετατρέπει σε ψηφιακά δεδομένα 42.708.333 σελίδες ασφαλιστικής ιστορίας. Με τη χρήση τεχνολογίας Intelligent Document Processing (IDP), το κράτος στοχεύει στην οριστική εξάλειψη της γραφειοκρατίας και στην επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής συντάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ενημέρωσης για τις νέες δυνατότητες του φορέα ταξίδεψε σε Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, πριν την καταληκτική παρουσίαση στην Αθήνα. Τα έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση-Next Generation EU.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com