Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών
Τρεις συλλήψεις μετά τον βανδαλισμό του κτιρίου στους Αμπελοκήπους – Τι εντόπισαν οι αρχές στις έρευνες που ακολούθησαν
Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην πρόσοψη του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, στους Αμπελοκήπους, έπειτα από επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της 25ης Απριλίου. Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκε στο κτίριο χρησιμοποιώντας σφυριά, πυροσβεστήρες και δοχεία με κόκκινη μπογιά.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίες εντόπισαν και ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση τρεις γυναίκες, ηλικίας 25 και 23 ετών. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια σακούλα με καπέλα, ιατρικές μάσκες και μαύρα αντιανεμικά μπουφάν, αντικείμενα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστιδες για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, οι αρχές κατέσχεσαν μεταξύ άλλων βαριοπούλες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιπλέον κόκκινη μπογιά, καθώς και ψηφιακά μέσα όπως υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκαν και τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις γυναίκες αρνήθηκαν να υποβληθούν στη διαδικασία δακτυλοσκόπησης. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βία κατά συναυτουργία και άρνηση δακτυλοσκόπησης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών παραμένουν σε εξέλιξη.