Η πτώση της θερμοκρασίας και ο χειμερινός καιρός της Πρωτομαγιάς
Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και χιονοπτώσεις αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα την 1η Μαΐου.
Μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έρχεται να ανατρέψει το ανοιξιάτικο σκηνικό τις επόμενες ημέρες, με την Πρωτομαγιά να θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά την εποχή που διανύουμε. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέττα Ζιακοπούλου, μια έντονη ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει τη χώρα, φέρνοντας ισχυρούς βοριάδες και βροχοπτώσεις που θα γίνουν αισθητές από το άμεσο διάστημα έως και τις βραδινές ώρες.
Η αυριανή ημέρα, Πρωτομαγιά, αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη από πλευράς καιρικών συνθηκών, καθώς βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί σε ολόκληρη την επικράτεια. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν μεγαλύτερη ένταση στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, όπου η συννεφιά θα είναι πυκνή και οι βροχές διαρκείς.
Το θερμόμετρο θα καταγράψει τιμές ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή, κυμαινόμενο στους 14 με 16 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου ο υδράργυρος ενδέχεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι όψιμες χιονοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της χώρας μας.