Ενημέρωση με ένα κλικ

Σοβαρή δολιοφθορά στον σιδηρόδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη: «Κάποιοι ήθελαν νεκρούς»

Καταγγελία για σαμποτάζ σε καλώδια τηλεδιοίκησης λίγο μετά τα Τέμπη, με σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια των συρμών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, καταγγέλλει σοβαρή δολιοφθορά σε καλώδια τηλεδιοίκησης του σιδηρόδρομου που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό συνέβη στο σημείο Πλατύ Κατερίνης, πλησίον των Τεμπών, και εκτιμάται ότι αποτελεί μια προσπάθεια πρόκλησης δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, η περιοχή είχε επικαλυφθεί με τσιμέντο προκειμένου να αποτραπεί η κλοπή των καλωδίων. Η εκτίμησή του είναι ότι οι δράστες είχαν στόχο να προκαλέσουν θανάτους, μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο τριών ετών από την τραγωδία στα Τέμπη. «Οι δράστες θα πιαστούν», δήλωσε ο υπουργός, παρά το γεγονός ότι στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες, καθώς βρίσκεται εκτός οικισμού. «Είναι στη μέση της διαδρομής, σε ένα χωράφι», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι δράστες έσπασαν το τσιμέντο και με τη χρήση ειδικών εργαλείων έκοψαν τα καλώδια, χωρίς όμως να τα αφαιρέσουν.

Το περιστατικό προκάλεσε την κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος τηλεδιοίκησης στην περιοχή. Ο κ. Κυρανάκης ανήρτησε σχετική είδηση για το σοβαρό ζήτημα, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα της πράξης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com