Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα 600 ευρώ σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό: Ποιοι μένουν «εκτός»

Κατατέθηκε την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στη Βουλή η τροπολογία για το έκτακτο επίδομα των 600€ που θα χορηγηθεί στο ένστολο προσωπικό του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συγκεκριμένα για το Λιμενικό και την Αστυνομία.

Η εν λόγω παροχή δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών και διέπεται από ειδικό φορολογικό καθεστώς. Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπουργείων, η εν λόγω δαπάνη εκτιμάται στο ποσό των 40,883 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χορηγηθεί μέσα στο Δεκέμβριο του 2022.

Ποιοι μένουν «εκτός»
Η διάταξη ορίζει ότι η ενίσχυση περικόπτεται ανάλογα με την περίπτωση που ευρίσκεται το ένστολο προσωπικό, δηλαδή αν:

ευρίσκεται σε απόσπαση στο εξωτερικό
για λόγους πειθαρχίας εκτίει ποινή αργίας
τελεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων
τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας
Θυελλώδεις αντιδράσεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων
Θύελλα αντιδράσεων έχει σηκώσει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει αυτόν τον Χριστουγεννιάτικο μποναμά μόνο στους ένστολους υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι αντιδράσεις και τα ερωτηματικά έχουν κυρίως να κάνουν με το ότι ο πρωθυπουργός «ξέχασε» άλλες ομάδες εργαζομένων που έχουν συνδράμει ουσιαστικά στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα.

Αρχικά οι υγειονομικοί που ως «ευχαριστώ» για την προσφορά τους στην πανδημία έλαβαν παλαμάκια αλλά και ένα νομοσχέδιο που είναι η αρχή του τέλους για τη δημόσια υγεία.

Στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί, οι οποίο αμείβονται λιγότερο και από τον κατώτατο μισθό!

Και φυσικά οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι δίνουν στην κυριολεξία «μάχη» με τις φωτιές που ξεσπούν σε όλη τη χώρα.

Όπως είναι λογικό λοιπόν, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, ζητά με επιστολή της στον ίδιο τον πρωθυπουργό να επεκταθεί το επίδομα των 600 ευρώ και στους 1.600 σωφρονιστικούς υπάλληλους που εργάζονται στα καταστήματα κράτησης. (Δείτε εδώ την επιστολή της ΠΟΥΕΦ)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει