Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσκόπηση Alco: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης (22.11.2022) η ALCO στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τις απαντήσεις των πολιτών για θέματα όπως ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο, ποιο κοινωνικό θέμα θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο τους αλλά και αν το εισόδημά τους είναι αρκετό για την καθημερινότητά τους.

Μετά το χθεσινό πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, όπου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στο 7,3%, στο σημερινό σκέλος φαίνεται ότι το 30% των πολιτών εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό.

Ακολουθεί η απάντηση «Κανένας» με 23% (αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες) και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 8%.

Ακόμη, το 35% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 32% πιστεύει ότι θα ήταν ίδια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών (47%) πιστεύει ότι η σταθερότητα στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί και με κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι του 39% που πιστεύει ότι χρειάζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα που θα επηρεάσουν περισσότερο τους αναποφάσιστους στις επόμενες εκλογές, περισσότεροι από 5 στους 10 πιστεύουν ότι η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας θα τους επηρεάσει πολύ ενώ τρίτο σημαντικότερο ζήτημα θεωρούνται τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί πολίτες (48%) δηλώνουν ότι το εισόδημά τους αρκεί ίσα ίσα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους ενώ οι 3 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι αρκετό ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει