Ενημέρωση με ένα κλικ

Βενζίνη: Στα 2,5 ευρώ η τιμή της ως το τέλος της εβδομάδας

Eκτοξεύεται σε δυσθεώρητα μεγέθη η τιμή της βενζίνης, καθώς η αμόλυβδη έχει υπερβεί ήδη τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 1,8 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης από σήμερα (9/3) θα διατίθεται με μέση τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα στο 1,5 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ανέβηκε από χθες (8/3) κατά πέντε λεπτά του ευρώ! Τα νησιά ήδη υποφέρουν με την τιμή να έχει πιάσει πάνω από 2,20 το λίτρο.

Οι προβλέψεις των πρατηριούχων πάντως είναι ακόμα πιο δυσοίωνες καθώς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας!

Οπως είπε ο Γιώργος Ασμάτογλου, τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύουν» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο.

Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ανεβάσει την τιμή των καυσίμων κατά μ.ο. περίπου 20 λεπτά ακολουθώντας το ράλι των διεθνών τιμών. Την Τρίτη το brent έφτασε τα 132 δολάρια το βαρέλι, ενώ με την ανακοίνωση Μπάιντεν για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει