Ενημέρωση με ένα κλικ

Έτσι θα κάνετε το σπίτι σας να «μυρίσει» Χριστούγεννα

Είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου και ένα σημαντικό στοιχείο των Χριστουγέννων είναι το άρωμα.

Οι γιορτινές μυρωδιές από κανέλα, δεντρολίβανο και φρεσκοψημένα μπισκότα μπορεί να φέρνουν αναμνήσεις από περασμένα Χριστούγεννα, να μας βάζουν αμέσως στο πνεύμα των διακοπών σας ή απλά να γεμίζουν το σπίτι μας με μια ζεστή ατμόσφαιρα μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα.

Δεν χρειάζεται όμως να περιμένουμε μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, όταν θα στρώσουμε το εορταστικό τραπέζι με λαχταριστά φαγητά και εποχιακά αρώματα, για να μυρίσει το σπίτι μας Χριστούγεννα.

Με τα παρακάτω τιπς και ιδέες μπορούμε να κάνουμε τον προσωπικό μας χώρο να μυρίζει Χριστούγεννα όλο τον χειμώνα.

Διακοσμήστε με φυτά και λουλούδια

Τα φυτά και τα λουλούδια την περίοδο των Χριστουγέννων προσθέτουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά στις γιορτές και μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό μετά. Πολλά είναι τα χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν για καιρό με τις κατάλληλες συνθήκες και φροντίδα.

Πέρα από το γνωστό έλατο και αλεξανδρινό, οι αμαρυλλίδες, το δεντρολίβανο, το κυκλάμινο αλλά και η λεβάντα είναι καλές επιλογές που αρωματίζουν ευχάριστα τον χώρο, αποπνέουν φρεσκάδα και καθαριότητα, στολίζουν το τραπέζι, το παράθυρο, το σαλόνι, σχεδόν κάθε χώρο του σπιτιού.

Δίνουν στιλ και δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενώ μας φτιάχνουν και τη διάθεση.

Ανάψτε ένα κερί

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίσει Χριστούγεννα είναι να ανάψετε ένα αρωματικό κερί. Είτε προτιμήσετε ένα γήινο άρωμα είτε το άρωμα φρεσκοψημένων λιχουδιών, υπάρχουν τόσα πολλά κεριά, για τα οποία υπάρχουν και διάφορα τρικ με σκοπό να διαρκούν περισσότερο.

Αν έχετε τον χρόνο, την όρεξη και «πιάνουν» τα χέρια σας, μπορείτε επίσης να πάρετε ξυλάκια κανέλας και να τα δέσετε γύρω από τα λευκά κεριά σας. Τα κεριά με την κανέλα θα δώσουν αμέσως στον χώρο τον απαραίτητο τόνο και άρωμα του πνεύματος των Χριστουγέννων.

Ανακατέψτε εποχιακά αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι ένας φυσικός τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει εκπληκτικά, ενώ ορισμένα μείγματα είναι τέλεια για το χειμώνα.

Ανακατέψτε έλαια όπως μύρο, κυπαρίσσι, μούρα του αρκεύθου, φλοιό κανέλας και πορτοκάλι για να προκαλέσετε εορταστικά συναισθήματα.

Στη συνέχεια, γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό και μερικές σταγόνες από τα παραπάνω έλαια και χρησιμοποιήστε το ως σπρέι δωματίου για να δημιουργήσετε μια εμπειρία αρωματοθεραπείας.

 

Φτιάξτε αρωματικά χριστουγεννιάτικα στολίδια

Φτιάξτε μόνοι σας όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από φυσικά υλικά, όπως αποξηραμένα φρούτα, κανέλα και γαρίφαλο. Αν έχετε και παιδιά, είναι μια ωραία ιδέα να τα κρατήσετε απασχολημένα τώρα που τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πάρτε αποξηραμένα φρούτα, πασπαλίστε τα με κανέλα ή γαρίφαλο σε σκόνη και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Μπορούν να γίνουν επιπλέον στολίδια για το δέντρο σας, γιρλάντα ή να τα προσθέσετε σε συνθέσεις με κεριά και κουκουνάρια. Με αυτόν τον τρόπο το σπίτι θα γεμίσει από όμορφες μυρωδιές.

Ψήστε χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Είναι αγαπημένα σνακ των παιδιών, τραγανά, με υπέροχο άρωμα και πλούσια γεύση. Ο λόγος για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που από μόνα τους αρκούν για να γεμίσει το σπίτι με όμορφες μυρωδιές, τα πιτσιρίκια να παίξουν με ζύμες, αλλά να έχετε και συνοδευτικό για τον καφέ.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει