Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Έφυγε τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος

Πέθανε τα ξημερώματα ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο “Σωτηρία” με κορονοϊό. Όπως μετέδωσε η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χθες και παρά την μάχη των γιατρών, δεν τα κατάφερε. 

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας: 

Ο Γιώργος Τράγκας (Αθήνα, 30 Ιουλίου 1949 – Δεκέμβριος 2021) ο Έλληνας δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, έχασε την μάχη με τον κορονοϊο μετά από πολυήμερο αγώνα των γιατρών στο “Σωτηρία”.
Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος.[6] Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.
Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».
Ο Γιώργος Τράγκας δεν υπήρξε αμελητέα μορφή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Περνώντας από όλα τα ρεπορτάζ και από όλα τα Μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) έγραψε την δική του ιστορία στον χώρο της ενημέρωσης. Η επιτυχία που γνώρισε σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής του πορείας τον οδήγησε και στον ρόλο του εκδότη, όπου άφησε τη δική του, ξεχωριστή σφραγίδα. Τα Μέσα που δημιούργησε (Κανάλι 10, Χώρα, Financial Box, Crash, Score Live κλπ.) μπορεί να μην έτυχαν της ευρείας αποδοχής του κοινού, ωστόσο άφησαν έντονο το στίγμα τους στον χώρο της (ποιοτικής) δημοσιογραφίας.
Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva,[η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1 στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.
Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εκδίδει, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που έχει στον Crash Radio μεταδίδεται και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV  και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.
Παλαιός γνώριμος του Τράγκα, από τα  ένδοξα χρόνια της Βραδυνής, ο οποίος επιθυμεί σήμερα να διατηρήσει την ανωνυμία του, θα σχολιάσει για τον παλαίμαχο δημοσιογράφο: «Ο Γιώργος είχε ψυχή μικρού παιδιού. Ρεπόρτερ από τα γεννοφάσκια του. Δεν θυσίαζε τίποτα μπροστά στην αποκάλυψη της είδησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει