Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ – Η αλλιώς πως να κάνετε το GDPR “κουρελόχαρτο”;

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Για όσους δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, στον φορέα των Δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ, διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ

 

Για όσους το καταλάβατε, είτε επειδή συμμετέχετε, είτε επειδή ως μέλος σας “βομβαρδίζουν” καθημερινά με sms, mail και newsletter πάσης φύσεως υποψηφίων, μεταξύ άλλων κυκλοφόρησε και η είδηση πως κακόβουλο λογισμικό έρχεται με την μορφή ενημερωτικού δελτίου μα με ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ, ξεκαθαρίζει πως ουδεμία σχέση έχει ο επίσημος φορέας και μάλιστα “σημαίνει συναγερμό” για την αποφυγή φαινομένων ηλεκτρονικής απάτης.

Το γεγονός πως όλοι όσοι είμαστε μέλη-ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ και έχουμε δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές, είναι , πως έχουμε λάβει μειλ και sms από νούμερα και λογαριασμούς που μέχρι να τα δούμε μπροστά μας, ουδέποτε έχουμε δώσει τα στοιχεία μας στους αποστολείς. Με την απορία να “πλανάται”: “Πως βρήκαν οι υποψήφιοι και συμμετέχοντες σε ψηφοδέλτια τα στοιχεία μας τέλοσπάντων” και απάντηση σαφή να μην έχουμε λάβει.

Θα μου πεις τώρα: Τι πρόβλημα έχεις με τον ΕΔΟΕΑΠ εδώ κάθε μέρα μας καλούν από Εταιρείες Κινητής, Crypto Traders, Συμβουλευτικές εταιρείες κλπ…

Κανένα πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ και με μεγάλη μου χαρά να ενημερωθώ, αφού πρώτα ερωτηθώ για το αν δέχομαι να γίνεται “κατακλυσμός” στα mail μου – έστω στα spam- , ο λόγος που αναφέρεται και ξεχωρίζει ο ΕΔΟΕΑΠ σε σχέση με τις άλλες γραφικότητες που αν τους μιλήσεις για GDPR δεν σε καλούν ξανά – όχι από το εν λόγω κινητό τέλοσπάντων- είναι επειδή πρόκειται για επίσημο ασφαλιστικό φορέα και η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων φαίνεται πως είναι ένα αμπέλι “ξέφραγο”.

Προσοχή λοιπόν και καλή επιτυχία σε  όλους τους υποψήφιους, είθε να αναδειχθεί ένα Δ.Σ που θα προάγει την έννοια του “ασφαλιστικού” σε δυναμικό δικαίωμα των ασφαλισμένων σε ένα πολύπαθο ταμείο σε μια ανεμοδαρμένη χώρα από επικοινωνιακές πολιτικές και φτηνό λαϊκισμό.

Η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ

Μετά από διαμαρτυρίες ασφαλισμένων, ο ΕΔΟΕΑΠ διευκρινίζει ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να χορηγήσει άδεια να χρησιμοποιείται ο τίτλος του σε διευθύνσεις email, χωρίς άλλο διακριτικό στοιχείο του αποστολέα, ώστε να δημιουργείται σύγχυση στους ασφαλισμένους μας.

Η χρήση του τίτλου του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς άλλο διακριτικό στοιχείο σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις και σε τίτλους ανακοινώσεων και μάλιστα προεκλογικών, είναι καταχρηστική και παραπλανητική.

Επισημαίνεται πως ο ΕΔΟΕΑΠ ουδέποτε έδωσε σε υποψηφίους των επικείμενων εκλογών ηλεκτρονικές διευθύνσεις ασφαλισμένων  και βεβαίως ουδέποτε υπήρξε άδεια για τη χρήση τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει