Ενημέρωση με ένα κλικ

“Meta” – To Facebook, Instagram και WhatsApp είναι το “metaverse”

Η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp, πλέον, θα ονομάζεται Meta, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει τις αποφάσεις της στο ετήσιο συνέδριό της, επισημαίνοντας ότι το νέο όνομα είναι πιο αντιπροσωπευτικό για αυτά που πρεσβεύει αυτή τη στιγμή η εταιρεία.

«Είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Μαζί, μπορούμε επιτέλους να βάλουμε τους ανθρώπους στο επίκεντρο της τεχνολογίας μας. Και μαζί, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μια μαζικά μεγαλύτερη οικονομία δημιουργών», πρόσθεσε.

Στο συνέδριο αποκαλύφθηκαν ακόμη τα σχέδια για το metaverse, έναν διαδικτυακό κόσμο όπου οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια, να εργάζονται και να επικοινωνούν σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Metaverse

Το Metaverse θα δώσει έμφαση σε ένα διαδικτυακό κόσμο με πλήθος εικονικών κοινοτήτων, άμεσα συνδεδεμένων μεταξύ τους. Εκεί οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν, να εργαστούν και να συναντηθούν, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας (VR)  και επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Από την εξίσωση δεν θα απουσιάζουν τα έξυπνα τηλέφωνα και άλλες συσκευές.

Το metaverse, εκτός των παραπάνω, φιλοδοξεί να αλλάξει και πλήθος καθημερινών δραστηριοτήτων όπως η ψυχαγωγία, η επικοινωνία αλλά και τα ψώνια.

Ήδη το meta.com βρίσκεται στον «αέρα» και σε πρώτη φάση ανακατευθύνει σε μια σελίδα καλωσορίσματος στο Facebook που περιγράφει τις αλλαγές.

 

Αυτή είναι η αρχική σελίδα – προς το παρόν- του META.COM

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει