Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία χωρίς μάσκες και… ο ένας πάνω στον άλλον

Εικόνες συνωστισμού στο ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με τους πιστούς να μην τηρούν κανένα μέτρο προστασίας για τη διασπορά του κορονοϊού.

Δεκάδες πιστοί έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, η οποία πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Η πομπή ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό και ακολούθησε διαδρομή σε κεντρικούς δρόμους πέριξ αυτού. Με την ολοκλήρωσή της, ακολούθησε προσκύνημα των λειψάνων εντός του Ναού από εκατοντάδες πιστούς, πολλοί από τους οποίους κατέβαζαν την μάσκα προκειμένου να ασπαστούν τα λείψανα.

Το ίδιο έγινε και πριν ξεκινήσει η λιτανεία από πολλούς πιστούς που προσκυνούσαν τις εικόνες τόσο εντός όσο και εκτός του Ναού.

Όπως μεταδίδει το grtimes, από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονταν στις εισόδους του Ναού στον οποίο απαγόρευαν να μπει κάποιος πιστός χωρίς να φοράει μάσκα προστασίας. Μάλιστα, όσοι πιστοί δεν είχαν, οι αστυνομικοί φρόντισαν να τους δώσουν.

Παρ’όλα αυτά, όπως αποδεικνύουν και οι παρακάτω εικόνες, τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό… πήγαν περίπατο, καθώς οι πιστοί φαίνεται να είναι ο ένας πάνω στον άλλο, να κατεβάζουν τις μάσκες τους και φιλούν τα λείψανα και τις εικόνες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει