Ενημέρωση με ένα κλικ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Συνέδριο ΚΕΔΕ – “Μια αυτοδιοίκηση δυνατή, σημαίνει μια κοινωνία δυνατή” (ΦΩΤΟ + Ηχητικό)

Ρεπορτάζ για το dimosio.gr, arthro.gr, Γαβρής Άγγελος

Κατάμεστη η αίθουσα στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρόλες τις πολλές περιπτώσεις που λόγω κακοκαιρίας αναγκάστηκαν είτε να μην παραστούν στο συνέδριο είτε ήρθαν και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στους δήμους τους εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών.  
“Μια αυτοδιοίκηση δυνατή, σημαίνει μια κοινωνία δυνατή” , τόνισε σε προσωπικές δηλώσεις του στο Dimosio.gr και το Αrthro.gr  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Δημήτρης Παπαστεργίου.
“Με “όπλο” την τεχνολογία, μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην καινοτομία, στην ψηφιακή αυτοδιοίκηση” τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ.Παπαστεργίου
Ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε, πως “οι ΟΤΑ ανά την Ελλάδα, παρά τα έκτακτα μέτρα και τις συνθήκες, είναι ανοιχτές, δίπλα στον πολίτη, 24 ώρες. Στόχος του συνεδρίου είναι δοθούν αρμοδιότητες, οι σωστές αρμοδιότητα για να μπορεί να κινηθεί η αυτοδιοίκηση, η κοινωνία και ως συνεπακόλουθο, η οικονομία”
Κλείνοντας την δήλωσή του στο Dimosio.gr και το Arthro.gr, ο κ.Παπαστεργίου επισήμανε την ανάγκη να ενταχθούν οι ΟΤΑ στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό θα ωφελούσε συνολικά την αυτοδιοίκηση και θα διευκόλυνε τις αναπτυξιακές προοπτικές.
Ακούστε τις δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ

“Πρέπει η αυτοδιοίκηση να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις μεγάλες αναπτυξιακές επενδύσεις” επισήμανε, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης από το βήμα του Βελλίδειου.

Υπό τον φόβο της ακρίβειας υπάρχει ο φόβος να σταματήσουν έργα σε δήμους, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να επιμερίζεται το βάρος των ανατιμήσεων. 
“Ειδικό τέλος κοινής ωφέλειας” προτείνει ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ως αντίμετρο στο πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τις “έξυπνες πόλεις” που εντάσσεται στην λογική της ψηφιακής διακυβέρνησης του κράτους. 
“Θα ήταν αδύνατον να κεντρικοποιήσουμε τα πάντα και όλες τις πλατφόρμες. Χρειάζεται μια ενδιάμεση λύση. Έρχεται μενού ψηφιακών επιλογών. Με χαμηλότερο κονδύλι τα 100.000 ευρώ για τον μικρότερο δήμο στην Ελλάδα. 90 εκατ. Ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης βοηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Συνολικά 320 εκατ. Ευρώ θα διατεθούν στο πρόγραμμα “έξυπνες πόλεις” τα οποία έρχονται από το νέο ΕΣΠΑ.
“Χρειάζεται να κερδηθεί χρόνος” – Πυλώνες ανάπτυξης θα συγκεκριμενοποιηθούν  και θα παρουσιαστούν αναλυτικά και θα αφορούν όλους τους τομείς ανάπτυξης της κοινωνίας, τόνισε ο κ.Πιερρακάκης.
“Είστε οι αισθητήρες της Δημοκρατίας μας στους 332 δήμους” τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Υπουργός, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε: “Χρειάζεται να επικοινωνούμε μεταξύ μας” να “είμαστε σε ανοιχτή γραμμή για καλύτερη αποτελέσματα”, πρόσθεσε ο κύριος Πιερρακάκης.
Απηύθυνε κάλεσμα, στο προεδρείο της ΚΕΔΕ και συνολικά στους εκπροσώπους των δημοτικών ενοτήτων, να καταγραφούν οι ανάγκες των δήμων για να συμβάλει το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης στην απλούστευσή των αναγκών που αφορούν στην ψηφιοποίηση και την μηχανοργάνωση.
“Από το έξυπνο παρκάρισμα μέχρι την κυβερνοασφάλεια” θα είμαστε δίπλα σας, επισήμανε ο Υπουργός ενώ κλείνοντας τόνισε πως “Αν πριν από 2 χρόνια βρισκόμασταν εδώ και μιλούσαμε για όλα όσα πετύχαμε σε αυτό το διάστημα, κανείς δεν θα το πίστευε. Προχωράμε. Άοκνα με όλες τις δυνάμεις και με την ίδια ταχύτητα να δημιουργήσουμε το κράτος του παρόντος και του μέλλοντος”
Ο κύριος Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί η πολυπόθητη επικοινωνία για να “συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι” αφού τα “νέα που μας μεταφέρει ο κ.Πιερρακάκης είναι αισιόδοξα και μας δίνει την δύναμη να πετύχουμε τους στόχους μας”.

 

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο Αρχισυντάκτης στο “Arthro.gr” , Γαβρής Άγγελος κατά την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στον συνεδριακό χώρο του Βελλιδείου στη Θεσσαλονίκη : 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει