Ενημέρωση με ένα κλικ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 1η μέρα απελευθέρωσης των εμβολιασμένων – “Το αδιαχώρητο” στα εμπορικά κέντρα (ΦΩΤΟ)

Ελεύθερο Ρεπορτάζ του Γαβρή Άγγελου

Η 9η Οκτωβρίου , έμελλε να είναι η πρώτη ημέρα “κανονικότητας” για τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας. 

Λίγο πάνω από το 60% στην επικράτεια έχει εμβολιαστεί πλήρως. Μάλιστα, ένα σημαντικό ποσοστό, περιμένει στη σειρά για την 3η δόση του εμβολίου, την στιγμή που λίγο λιγότεροι από τους μισούς, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ακόμα και με την εφαρμογή των μέτρων αναστολής της εργασιακής τους κατάστασης.

Δεν θα σταθούμε σε αυτό, αυτή τη φορά.

Θα σταθούμε στην “κανονικότητα” που τίθεται σε ισχύ, μεταξύ άλλων, και στην “κατακόκκινη” στον επιδημιολογικό χάρτη, Β.Ελλάδα. 

Χωρίς περιορισμούς στην εστίαση και την ψυχαγωγία – Παρελθόν τα έκτακτα μέτρα και τα τοπικά lockdown στις «κόκκινες» περιοχές – Παραμένει υποχρεωτική για όλους η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους

Αλλάζει από σήμερα η καθημερινότητα όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, καθώς θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας, σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι οποίοι προορίζονται μόνο για εμβολιασμένους .

Σε μικτούς χώρους , δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορονοϊό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί και για 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν, αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους που κινούνται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους .

Σε τέτοιους χώρους, όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, η ζωή των θαμώνων επιστρέφει σε πλήρη κανονικότητα, καθώς θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Να σημειωθεί πως στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για εμβολιασμένους θα υπάρχει κανονικά μουσική και δεν θα περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας τους

Αυτά είναι τα “μέτρα ελευθερίας” που ισχύουν από τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου παντού – “Προβληματίζει” τους ειδικούς η εικόνα των “γεμάτων” εμπορικών

Μιλώντας με ανθρώπους της καθημερινότητας, που έχουν εμβολιαστεί, κάνουν λόγο για “δικαιοσύνη”, σχολιάζοντας πως “εμείς κάναμε το χρέος μας, ήρθε η ώρα η Πολιτεία να ανταποδώσει το δικό της προς εμάς”. Ενώ αντίστοιχα, ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι αισθάνονται και οι καταστηματάρχες, ιδίως στις “κόκκινες περιοχές” – την μισή Ελλάδα δηλαδή. Ωστόσο, προβληματισμό εκφράζουν ανώτατοι υγειονομικοί και ιατροί σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε ΜΜΜ καθώς και σε εμπορικά κέντρα, κρούοντας τον “κώδωνα του κινδύνου” και δηλώνοντας στο “ARTHRO” με σαφήνεια: “Δεν τελείωσε η πανδημία για κανέναν μας, χρειάζεται μέτρα πρόληψης, αποστάσεις και μάσκες ακόμα και για τους εμβολιασμένους” ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά τους στην επιλογή της πολιτείας να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από εμπορικά κέντρα στη Β.Ελλάδα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει