Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Μόσχα διασταυρώνει τα ξίφη με τον Μπάιντεν

Έναν μήνα πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν, η Μόσχα επιτέθηκε στον Τζον Μπάιτεν αποκαλώντας τη «ρωσοφοβική», έπειτα από τις μαχητικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου.

«Δεν περιμένουμε τίποτε καλό» από τον μελλοντικό Αμερικανό πρόεδρο, δηλώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Interfax ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Θα ήταν περίεργο να περιμένουμε κάτι καλό από ανθρώπους που, πολλοί ανάμεσά τους, έχουν κάνει καριέρα με τη ρωσοφοβία, βγάζοντας χολή για τη χώρα μου» λέει.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί να απαντήσει στην τεράστια κυβερνοεπίθεση που αποδίδεται στη Ρωσία εναντίον των ΗΠΑ.

«Όταν θα έχω ενημερωθεί για τις διαστάσεις της ζημιάς και την ταυτότητα των υπευθύνων, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα απαντήσουμε» προειδοποίησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

Προσήψε δε στον απερχόμενο Ντόναλντ Τραμπ ότι υποβάθμισε τον ρόλο της Ρωσίας, την ώρα που μέλη της κυβέρνησής του κατήγγελλαν την ευθύνη της Μόσχας στις κυβερνοεπιθέσεις που είχαν ως στόχο αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Το στρατόπεδο των Δημοκρατικών θεωρεί ότι η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και κατηγορεί το περιβάλλον του για συνέργεια με τη Ρωσία.

Και αυτές οι τελευταίες «αβρότητες» ανταλλάσσονται ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα την ώρα που Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν να διευθετήσουν καυτά θέματα μόλις αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει