Ενημέρωση με ένα κλικ

Σχοινάς: “Χτίζουμε μια ευρωπαϊκή κυβερνοασπίδα”

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινά,  κατά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αναφέρθηκε στη δημιουργία ασφάλειας στο κυβερνοχώρο, τονίζοντας πως: «Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι κεντρικό μέρος της Ένωσης Ασφαλείας. Δεν υπάρχει πλέον διάκριση μεταξύ διαδικτυακών και απειλών εκτός δικτύου. Το ψηφιακό και το φυσικό είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένα».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η σημερινή δέσμη μέτρων δείχνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους και την τεχνογνωσία της για να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί σε φυσικές και κυβερνοαπειλές με το ίδιο επίπεδο αποφασιστικότητας».

Eπιπροσθέτως, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως «η στρατηγική της ΕΕ θα στρώσει το δρόμο για καλύτερη ασφάλεια για όλους στην ΕΕ, θα λειτουργήσει ως ασπίδα, η οποία θα μας προστατεύει απέναντι στην αναπτυσσόμενη απειλή στον κυβερνοχώρο».

Ως βασική συνιστώσα της διαμόρφωσης του ψηφιακού μέλλοντος της Ευρώπης, του σχεδίου αποκατάστασης για την Ευρώπη και της στρατηγικής της ΕΕ για την ασφάλεια, η στρατηγική θα ενισχύσει τη συλλογική ανθεκτικότητα της Ευρώπης έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο και θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από αξιόπιστες υπηρεσίες και ψηφιακά εργαλεία.

Είτε πρόκειται για τις συνδεδεμένες συσκευές, το ηλεκτρικό δίκτυο, είτε τις τράπεζες, τα αεροπλάνα, τις δημόσιες διοικήσεις και τα νοσοκομεία που χρησιμοποιούν ή συχνάζουν οι Ευρωπαίοι, αξίζουν να το πράξουν με τη διαβεβαίωση ότι θα προστατευτούν από απειλές στον κυβερνοχώρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει