Ενημέρωση με ένα κλικ

Family Romance: Στην Ιαπωνία νοικιάζουν συγγενείς για να νικήσουν τη μοναξιά

Η κοινωνική απομόνωση παρέα με την μοναξιά, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αποτέλεσμα, η παραδοσιακή οικογένεια, καλώς ή κακώς, να βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης. Γι’αυτό τον λόγο, στην Ιαπωνία, νοικιάζουν συγγενείς για να νικήσουν τη μοναξιά.

Συγκεκριμένα,  η “Family Romance” είναι μια εταιρεία που παρέχει τις εν λόγω υπηρεσίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ίσι Γιουίτσι , είναι ένας μεσήλικας Ιάπωνας που ξεκίνησε την εταιρεία όταν μια φίλη του, που ήταν ανύπαντρη μητέρα, διαπίστωσε ότι το «στίγμα» της ανύπαντρης είχε αρχίσει να επηρεάζει το παιδί της.

Σε μια συνέντευξη του στο «Atlantic», εξήγησε πως όταν προσποιήθηκε πως ήταν ο αγαπημένος σύζυγος της, οι αντιδράσεις του περίγυρου της γυναίκας ήταν τόσο θετικές που ο ίδιος αποφάσισε να μετατρέψει την «προσποίηση» σε… επιχείρηση. Το “Family Romance” αρχικά λειτούργησε σε δοκιμαστικό επίπεδο, ώσπου μετά από λίγο διάστημα μετατράπηκε σε μια επιτυχημένοι επιχείρηση.

Πως λειτουργεί

Όσον αφορά στη λειτουργία του υπάρχουν βασικοί κανόνες: οι «εργαζόμενοι» μπορούν να διαδραματίσουν έναν ρόλο μόνο για πέντε οικογένειες κάθε φορά ενώ πρέπει να είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν την προσποίηση για καιρό. Ο Γιουίτσι εξήγησε ότι αυτό αποτελεί και το πιο δύσκολο κομμάτι του εγχειρήματος. Για παράδειγμα, όσο αφορά σε μικρά παιδιά που τους έχουν παρουσιάσει κάποιον ως πατέρα, ο ηθοποιός που προσποιείται τον πατέρα θα πρέπει να διατηρήσει τον ρόλο αυτόν έως ότου ο πραγματικός γονέας αποφάσιζε να αποκαλυφθεί!

Το άτομο που αναζητά ένα ή περισσότερα μέλη για οικογένεια, συμπληρώνει μια φόρμα καθορίζοντας τον «ρόλο» που χρειάζεται. Οι πελάτες μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια εάν θέλουν έναν ηθοποιό που να συμπεριφέρεται τυπικά και να είναι χαλαρός ή κάποιον πιο εκδηλωτικό, δραστήριο και ενεργητικό τύπο. Μπορούν ακόμη και να γράψουν τι είδους αναμνήσεις και συνήθειες θέλουν να έχει το νέο μέλος (ή τα νέα μέλη της οικογένειας). Οι πληρωμές στο «Family Romance» ξεκινούν από 100 λίρες με το ποσό να ανεβαίνει ανάλογα με το τις ώρες που οι πελάτες «νοικιάζουν» έναν ηθοποιό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει