Ενημέρωση με ένα κλικ

Ινδία: Φωτιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου – Νεκροί πέντε ασθενείς

Τραγικό θάνατο βρήκαν στην Ινδία τουλάχιστον πέντε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ νοσοκομείου στην πόλη Ρατζκότ. Συγκεκριμένα, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, όπου ξέσπασε φωτιά.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

«Νωρίς σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για την COVID-19 εδώ, πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε αξιωματούχος σε ινδικά ΜΜΕ.

«Έξι ασθενείς διασώθηκαν, ο ένας εξ αυτών ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση». Άλλοι 22 ασθενείς διακομίστηκαν σε άλλο νοσοκομείο.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται, η φωτιά ξέσπασε στη ΜΕΘ από άγνωστη αιτία. Ωστόσο, οι αρχές υποπτεύονται πως οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Τον Αύγουστο, οκτώ ασθενείς είχαν χάσει τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά υπό παρόμοιες συνθήκες στην Αχμενταμπάντ, την πρώην πρωτεύουσα του Γκουτζάρατ.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Βιτζάι Ρουπάνι εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και υποσχέθηκε ότι θα προσφερθεί χρηματική βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει