Ενημέρωση με ένα κλικ

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος στη μέση της ερήμου (ΦΩΤΟ)

Ένα πλήρωμα ελικοπτέρου που περνούσαν πάνω από την έρημο της Γιούτα, ανακάλυψε ένα παράξενο μεταλλικό μονόλιθο.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο με προσωπικό υπηρεσίας για την άγρια ζωή, βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να μετρήσει πρόβατα. Σύμφωνα με το πλήρωμα, ο μονόλιθος φαινόταν να έχει “φυτευτεί” στο έδαφος ανάμεσα στους κόκκινους βράχους.

Σύμφωνα με το BBC, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να τον τοποθέτησε εκεί. Να σημειωθεί ότι το ύψος του μονόλιθου φτάνει τα 3,6 μέτρα.

Ένας από το πλήρωμα του ελικοπτέρου, που ήταν ο πρώτος που το παρατήρησε δήλωσε ότι του θύμισε σκηνικό από την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «A Space Odyssey». Αρκετοί στα social media έσπευσαν να κάνουν λόγο για εξωγήινους. Ωστόσο, κάποιοι είπαν ότι ίσως πρόκειται για καλλιτεχνική παρέμβαση. Ο μονόλιθος και το όλο σκηνικό μοιάζουν όντως με σκηνή από την ταινία του 1968, στην οποία μια ομάδα πιθήκων συναντά μια τεράστιου μεγέθους πλάκα.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα κυκλοφόρησε εικόνες του μεταλλικού αντικειμένου σε ορθογώνιο σχήμα σε δελτίο τύπου την περασμένη εβδομάδα. Ανέφερε ότι οι αρχές θα καθορίσουν εάν «πρέπει να διερευνήσουν περαιτέρω».

«Είναι παράνομο να τοποθετούνται κατασκευές ή έργα τέχνης χωρίς άδεια σε ομοσπονδιακά διαχειριζόμενα δημόσια εδάφη. Ανεξάρτητα από τον πλανήτη από τον οποίο προέρχεστε», δήλωσε συγκεκριμένα το υπουργείο.

Το τμήμα δεν έχει αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία καθώς ανησυχεί πως ερασιτέχνες εξερευνητές μπορεί να παγιδευτούν στην έρημο αναζητώντας τον μονόλιθο.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει