Ενημέρωση με ένα κλικ

Γερμανία: Παράταση lockdown έως τις 20 Δεκεμβρίου

Παράταση του lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί. Την απόφαση πήραν οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων στη Γερμανία, προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊου.

Στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής για την πανδημία, οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα ανακοινώσουν ένα νέο σχέδιο ενόψει των εορτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για αρκετές ημέρες πριν από τις χριστουγεννιάτικες επισκέψεις .

Σύμφωνα με το περιοδικό «Focus» και την εφημερίδα «Bild», τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι τα εξής:

  • Περιορισμοί επαφής: Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές από τις 23 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου του 2021 θα επιτρέπουν μέχρι δύο διαφορετικά νοικοκυριά . Τα άτομα που θα παρίστανται θα είναι μάξιμουν δέκα, εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών.
  • Απαγόρευση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους και δρόμους.
  • Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία για εκπαιδευτικούς και κοινωνικοπολιτικούς λόγους. Προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί των μαθητών, η έναρξη των μαθημάτων πρέπει να γίνεται κλιμακωτά.
  • Υποχρεωτική η χρήσης μάσκας, εκτός από τις δημόσιες συγκοινωνίες ή το λιανεμπόριο. Οι τοπικές αρχές θα καθορίσουν τις ακριβείς τοποθεσίες. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στο χώρο εργασίας.
  • Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους την εορταστική περίοδο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει