Ενημέρωση με ένα κλικ

Γαλλία: Νωρίς για να προσδιοριστεί πότε θα αρθεί το lockdown

“Δεν μπορεί να ορίσει επί του παρόντος ημερομηνία για την άρση του εθνικού lockdown στη Γαλλία”, τόνισε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Να σημειωθεί ότι, οι περιορισμοί σε όλη τη Γαλλία επιβλήθηκαν στις 30 Οκτωβρίου αρχικά για ένα μήνα. Στόχος του lockdowo είναι η καταπολέμηση της μετάδοσης του κορονοϊού. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, ο υπ.Υγείας ανέφερε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα αρθούν την 1η Δεκεμβρίου. Επαναλαμβάνοντας, μάλιστα, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζαν Καστέχ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ολιβιέ Βεράν υποστήριξε ότι η χώρα ανακτά τον έλεγχο της πανδημίας. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για εφησυχασμό.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου η πανδημία υποχωρεί, ακόμη και αν παραμένει σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε. Οι δηλώσεις έγιναν σήμερα, μία ημέρα μετά την ημερήσια καταμέτρηση των νέων κρουσμάτων σε χαμηλό μηνός.

Ο Βεράν είπε ότι ο ιός μεταδίδεται σχετικά πιο αργά από ότι στην αρχή των απαγορεύσεων κυκλοφορίας και στη συνέχεια του εθνικού lockdown που τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει