Ενημέρωση με ένα κλικ

Γαλλία: Ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν μπαίνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2022

Ο 69χρονος ηγέτης της «Ανυπότακτης Γαλλίας», που αρνήθηκε πρόσφατα να στηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην κόντρα του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι θα κατεβεί ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2022 εφόσον συγκεντρωθούν διαδικτυακά 150.000 υπογραφές υπέρ του. «Πρέπει να ανάψει ένα φως για να μπορούν να πουν οι άνθρωποι ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, ότι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά τα πράγματα», είπε ο Μελανσόν στο κρατικό δίκτυο TF1. «Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσουν να απελευθερωθούν τα μυαλά των πολιτών και να στρέψουν και πάλι το βλέμμα τους στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Μελανσόν, που είχε διεκδικήσει άλλες δύο φορές ανεπιτυχώς την προεδρία της χώρας, το 2012 και το 2017, ετοιμάζεται να ξεκινήσει την καμπάνια του με τη Γαλλία σε lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τον Μακρόν να παίρνει δραστικά μέτρα κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει τα βέλη κριτικής κατά του Μακρόν στη διαχείριση αυτών των κρίσεων ο Μελανσόν είπε ότι η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και ζήτησε να περιοριστεί ο δημόσιος διάλογος για τις θρησκείες. «Εγώ θέλω να αρχίσουμε να μιλάμε για το επίπεδο διαβίωσης, τα οικοσυστήματα, την αξιοπρέπεια των πολιτών», τόνισε.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 ο Μελανσόν ήρθε τέταρτος με 19,6% των ψήφων και τους οπαδούς του να γκρινιάζουν για την αποτυχία του να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Σοσιαλιστές για να νικήσουν τον Μακρόν. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσον θα είναι εφικτός στην επόμενη αναμέτρηση ένας τέτοιος συνασπισμός, καθώς οι Σοσιαλιστές δεν έχουν βρει ακόμη βηματισμό μετά τη νίκη του Μακρόν – πρώην υπουργού του Φρανσουά Ολάντ. Ο Μελανσόν θα βρει επίσης απέναντί του και τους Πράσινους, που κατάφεραν να αλώσουν πολλές μεγαλουπόλεις στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει