Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίθεση στη Βιέννη: Τζιχαντιστής του ISIS ο ένας από τους δράστες

Οπαδός του Ισλαμικού Κράτους ήταν ο ένας από τους δράστες που έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση στη Βιέννη, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ημέρες μετά τις φρικιαστικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αντιτρομοκρατική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα, οι δράστες είναι βαριά οπλισμένοι και επικίνδυνοι, ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ. Ο ίδιος ανέφερε ότι νεκρός είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας το σπίτι του δράστη έχει ερευνηθεί χωρίς, όμως, για την ώρα να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τυχόν ευρήματα.

Παράλληλα στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες -δύο άνδρες και μια γυναίκα, η οποία σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης εργαζόταν ως σερβιτόρα. Τα τρία θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία. Λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά της, σε νοσκομείο της πόλης, άλλη μία γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε και ο ένας από τους δράστες ενώ τουλάχιστον 16 είναι οι τραυματίες, έξι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσά τους και ένας 28χρονος αστυνομικός.

Αυτό που προβληματίζει τις αυστριακές αρχές είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν προκειται για έναν ή για περισσότερους δράστες. «Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν ήταν ένας ή περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκαθάρη απάντηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που συμμετείχε στην πρωινή συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βιέννης αυτά είναι όσα ανακοινώθηκαν επίσημα για την επίθεση:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει