Ενημέρωση με ένα κλικ

Συναγερμός στη Βιέννη: Επίθεση σε συναγωγή – Πληροφορίες για 7 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες

Συναγερμός σήμανε στη Βιέννη και στο Seitenstettengasse, καθώς οι Αρχές επιβεβαίωσαν επίθεση σε συναγωγή στο κέντρο της πόλης.

Για το περιστατικό έγραψε πρώτη η Kronen Zeitung, αναφέροντας πυροβολισμούς στην πλατεία της Βιέννης Schwedenplatz, περίπου 250 μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας Falter, ο οποίος επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Πληροφορίες της Kronen Zeitung αναφέρουν ότι δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών.

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ακούστε τους πυροβολισμούς και δείτε πλάνα από το σημείο από βίντεο στο Twitter:

 

Σύμφωνα με την Der Standard, έχει ήδη δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Franz-Josefs-Kai και η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της Βιέννης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει