Ενημέρωση με ένα κλικ

Κομισιόν: Στόχος η αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να βρεθεί μια λύση η οποία θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σχέδιο Β, σε περίπτωση «ατυχήματος» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Στάνο ανέφερε ότι «η πολιτική της ΕΕ στις εξωτερικές υποθέσεις πάντα ήταν ότι πρέπει να ακολουθούμε το σχέδιο Α. Το σχέδιο Β είναι επί της ουσίας να αποφεύγουμε να έχουμε σχέδιο Β ή να αποφεύγουμε την κατάσταση στην οποία χρειάζεται σχέδιο Β».

«Εστιάζουμε λοιπόν – πρόσθεσε – στο να κάνουμε ό,τι μπορούμε, εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια και την προσοχή, στο να επιτύχουμε μία λύση και να αποφύγουμε να κλιμακωθεί μία κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε κάτι που κανείς δε θέλει να δει», ανέφερε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να δει μια ακόμη πιο δραματική κλιμάκωση και ένα ατυχές γεγονός. Γι’ αυτό όλες οι προσπάθειες εστιάζουν στην αποκλιμάκωση και το διάλογο και αυτό συμβαίνει τώρα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More