Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκκένωση 3.200 ατόμων από δασικές πυρκαγιές στην Ισπανία

«Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά από την αρχή της χρονιάς στην Ανδαλουσία»

Σε εγκατάλειψη των οικιών τους, ανάγκασε τουλάχιστον 3.200 άτομα, πυρκαγιά στην επαρχία Ουέλβα, στη νοτιοδυτική Ισπανία, με τον απολογισμό ως τώρα να μετρά τουλάχιστον 100.000 στρέμματα καμμένα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά από την αρχή της χρονιάς στην Ανδαλουσία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των δασοκόμων της περιφέρειας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη στην κοινότητα Αλμοναστέρ λα Ρεάλ, ενώ «παραμένει ενεργή και προσπαθούμε να τη σταθεροποιήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος των περιφερειακών υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

Η δασική πυρκαγιά, της οποίας τα αίτια παραμένουν άγνωστα, υποχρέωσε σχεδόν 3.200 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προληπτικά, ενώ κατέκαψε σχεδόν 100.000 στρέμματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Αυτό που μας ανησυχεί, είναι ο καπνός, για τον λόγο αυτό οι αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις κοινότητες στις οποίες φθάνει ο καπνός», εξήγησε ο εκπρόσωπος του δασονομικού σώματος.

Ο στρατός κλήθηκε από την περιφέρεια σε βοήθεια των εκατοντάδων πυροσβεστών.

Λόγω του θερμού και ξηρού κλίματός της η Ισπανία, πλήττεται κάθε καλοκαίρι από δασικές πυρκαγιές οι οποίες μπορεί να γίνουν συχνότερες και βιαιότερες εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με ειδικούς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More