Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυστηροποίηση μέτρων κατά του κορονοϊού από τη Γερμανία

Η Γερμανία θα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς που έχει υιοθετήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επιβάλλοντας πιο μεγάλα πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μάσκα και παρατείνοντας την απαγόρευση παρουσίας κοινού σε κάθε είδους εκδηλώσεις τουλάχιστον ως το τέλος του έτους, σύμφωνα με το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ των κρατιδίων και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Επιπλέον οι γερμανικές αρχές θα ενισχύσουν τους ελέγχους ώστε να διασφαλίσουν ότι γίνεται σεβαστή η καραντίνα και σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλουν πρόστιμα, σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τις κυβερνήσεις των 16 γερμανικών κρατιδίων.

Αν και η εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 «αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα πιο μικρή απ’ ό,τι ήταν στην κορύφωσή της, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», οι γερμανικές αρχές τονίζουν ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει εκ νέου άνοδο». Στη Γερμανία καταγράφονται καθημερινά περίπου 1.500 νέα κρούσματα covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός από τα τέλη Απριλίου. Το ρεκόρ είχε καταγραφεί στις αρχές του μήνα εκείνου, με 6.000 νέες μολύνσεις ημερησίως.

«Οι εκδηλώσεις, οι εορτασμοί και η κινητικότητα του πληθυσμού που συνδέεται με τις διακοπές ευνοούν ιδιαίτερα την εξάπλωση του ιού», αναφέρεται στο προσχέδιο και υπενθυμίζεται ότι «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτή η αύξηση που παρατηρείται τους μήνες του καλοκαιριού».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  οι αρχές της Γερμανίας αναμένουν επιπλέον άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Πρόστιμα τουλάχιστον 50 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους δεν φορούν μάσκα στους χώρους όπου είναι υποχρεωτική. Η Γερμανία επίσης θα παρατείνει ως τα τέλη του έτους την απαγόρευση παρουσίας κοινού στα στάδια, τους χώρους λατρείας, τα φεστιβάλ και τα φόρουμ, σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας. Πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα για τις ποδοσφαιρικές ομάδες, οι οποίες ήλπιζαν να μπορέσουν να ανοίξουν σταδιακά τα γήπεδα για τους οπαδούς τους ενόψει της νέας σεζόν. «Εξαιρέσεις» θα επιτρέπονται στις περιοχές όπου το ποσοστό μόλυνσης είναι χαμηλό επί τουλάχιστον μία εβδομάδα και «εφόσον διασφαλίζεται ότι οι συμμετέχοντες προέρχονται αποκλειστικά από την περιοχή αυτή ή από γειτονικές» στις οποίες έχει επίσης περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια καλούν επίσης «τους πολίτες να διατηρούν όσο πιο χαμηλό γίνεται τον αριθμό των ατόμων με τα οποία έρχονται σε επαφή», να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε 25, να σέβονται την απόσταση του 1,5 μέτρου και να προτιμούν τις συγκεντρώσεις σε «εξωτερικούς χώρους».

«Δυστυχώς οι τελευταίες εβδομάδες απέδειξαν ότι κυρίως οι γιορτές μπορούν να συμβάλλουν στην εξάπλωση των μολύνσεων μέσα σε μια οικογένεια ή σε έναν κύκλο φίλων», αποκαλύπτει το προσχέδιο της συμφωνίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει