Ενημέρωση με ένα κλικ

Απόρριψη της κατάπαυσης πυρός από τον Χαφτάρ

«Αν ο Σάρατζ ήθελε κατάπαυση του πυρός θα απέσυρε τις δυνάμεις του, δεν θα τις προωθούσε προς τις μονάδες μας στη Σύρτη»

 

Η απόρριψη της ανακοίνωσης σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, από πλευράς του  Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), φαίνεται να δυναμιτίζει την κατάσταση στη Λιβύη, με τον ίδιο να θεωρεί ότι πρόκειται για «τέχνασμα», υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλες δυνάμεις κινητοποιούνται στις γραμμές του μετώπου, στο κέντρο της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του LNA Άχμεντ Μισμάρι σχολίασε ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον των θέσεών του στην πόλη Σύρτη ή στην Τζούφρα, στα νότια.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Μισμάρι, αποτελεί το πρώτο σχόλιο του LNA μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός και την έκκληση επανέναρξης της παραγωγής πετρελαίου από τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης, την Παρασκευή.

«Η πρωτοβουλία που υπέγραψε ο Σάρατζ είναι διαφημιστικό κόλπο. Υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων και μεταφέρεται εξοπλισμός για να στοχοθετηθούν οι δυνάμεις μας στη Σύρτη»

«Αν ο Σάρατζ ήθελε κατάπαυση του πυρός θα απέσυρε τις δυνάμεις του, δεν θα τις προωθούσε προς τις μονάδες μας στη Σύρτη».

Ο Μισμάρι δεν έκανε καμία αναφορά για την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός την οποία εξέδωσε την Παρασκευή ο Αγκίλα Σάλεχ, επικεφαλής του κοινοβουλίου, στην ανατολική Λιβύη.

Η επιρροή του Σάλεχ έχει αυξηθεί, σε σύγκριση με τον διοικητή του LNA Χαλίφα Χάφταρ, αφότου η GNA, με τη βοήθεια της Τουρκίας, ανάγκασε τις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης να αποσυρθούν από τα περίχωρα της Τρίπολης, τον Ιούνιο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει