Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύπρο

Η πυρκαγιά έθεσε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος το οποίο αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά με δεκάδες εστίες στις κοινότητες Κούκλια, Μούσερε και Δοράς, από την Πάφο μέχρι και τη Λεμεσό στην Κύπρο.

Απολογισμός της πυρκαγιάς, μια απανθρακωμένη έκταση 5 τ.χλμ, εκ των οποίων τα τρία τ. χλμ ανήκουν στο κρατικό δάσος Ορείτες, το οποίο είναι καλυμμένο με πεύκα και άλλη δασική βλάστηση.

Στα μέτωπα επιχείρησαν 190 άτομα του Τμήματος Δασών με 32 πυροσβεστικά οχήματα, 35 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα, 30 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με πέντε πυροσβεστικά οχήματα και τρία για εκκένωση, δυο άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με ένα πυροσβεστικό όχημα, πέντε εκσκαφείς, δυο προωθητές γαιών, ένα βυτιοφόρο, μέλη της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.

Η πυρκαγιά έθεσε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος το οποίο αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, με την συνολική συνδρομή 10 αεροσκαφών.

Εξ αυτών τα 2 ήταν αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 2 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Εξαιτίας κινδύνου αναζωπυρώσεων, της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς και του ακανόνιστου σχήματος της περιμέτρου, στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς αποδίδονται σε κακόβουλη ενέργεια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει