Ενημέρωση με ένα κλικ

Ερντογάν: «Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος»

Δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί.

Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεως για το άνοιγμα ενός νέο κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ερντογάν ν’αναφέρεται ξανά στο ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς, δηλώνοντας ότι ορισμένες χώρες φαίνεται να μη γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος και ότι ανήκει στους μουσουλμάνους.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν απάντηση στις διεθνείς αντιδράσεις για την μετατροπή της Αγία Σοφιάς σε Τζαμί, με τον ίδιο ν’αναφέρει:

«Στο άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς, παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος. Ενώ έχουν περάσει αιώνες μετά την κατάκτησή της, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων».

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη το κέντρο της οικονομίας, του πολιτισμού και της υγείας».

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Με αυτό το κέντρο (σ.σ.: της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει