Ενημέρωση με ένα κλικ

Τζουμχουριγιέτ για Αγιά Σοφία: «Προσβολή στον Κεμάλ»

Αντιδράσεις από μερίδα του Τουρκικού τύπου στις κινήσεις Ερντογάν

Παρά την πλειοψηφία του τουρκικού τύπου, ο οποίος χαρακτηρίζει την 24η Ιουλίου, ως ιστορική ημέρα μετά από την πρώτη ισλαμική προσευχή στην Αγιά Σοφία, πληροφορίες της Deutsche Welle, αναφέρουν αντιδράσεις από μερίδα του τουρκικού τύπου.

Συγκεκριμένα τον πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τζουμχουριγιέτ, χαρακτηρίζει την όλη περίσταση «Προσβολή στον Κεμάλ», αφορμώμενη από την ομιλία του Προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς, ο οποίος δήλωσε ότι όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος.

Το πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας καταγράφει και την αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο κλείσιμο του μαυσωλείου του Κεμάλ, την ώρα της προσευχής στην Αγία Σοφία.

Στους παρευρισκομένους ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει απολύμανση, με τους παρευρισκομένους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και διαφόρων ΜΚΟ, οι οποίοι επισκέφθηκαν το μαυσωλείο για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης, να εισέρχονται μετά από δίωρη διαμαρτυρία.

Παράλληλα οι νομαρχίες της Αττάλειας και της Σμύρνης ακύρωσαν την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο της Συνθήκης με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η Τζουμχουριγιέτ αναφέρει την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δηλώνει ότι δεν τρέχει τίποτε με τον κορονοϊό όταν πρόκειται για την μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει