Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαχητικό αεροσκάφος παρενόχλησε επιβατική πτήση – Τραυματίστηκαν επιβάτες

Δύο αμερικανικά μαχητικά πέταξαν  χθες κοντά σε ιρανικό επιβατικό αεροπλάνο πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, «αναχαιτίζοντας» το αεροσκάφος και αναγκάζοντας τον πιλότο να αλλάξει απότομα υψόμετρο για να αποφύγει τη σύγκρουση, τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

Το ιρανικό αεροσκάφος της Mahan Air, πραγματοποιούσε την πτήση από την Τεχεράνη προς την Βηρυτό. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν την Mahan Air ότι μεταφέρει όπλα για Ιρανούς αντάρτες στη Συρία και αλλού.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων αρχικά έκανε λόγο για ένα μόνο ισραηλινό μαχητικό που πλησίασε το αεροπλάνο, αλλά αργότερα μετέδωσε ότι – σύμφωνα με τον πιλότο – υπήρχαν δύο μαχητικά που ταυτοποιήθηκαν ως αμερικανικά.
Ο πιλότος του ιρανικού επιβατικού αεροπλάνου επικοινώνησε με τους πιλότους των μαχητικών για να τους προειδοποιήσει για τη διατήρηση ασφαλούς απόστασης και οι πιλότοι του μαχητικού ταυτοποιήθηκαν ως Αμερικανοί, ανέφερε το IRIB.

«Αμερικανικό μαχητικό F-15 πλησίασε πράγματι σε απόσταση οπτικής αναγνώρισης ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος χθες Πέμπτη, αλλά τηρώντας απόσταση ασφαλείας», δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσε ότι το συμβάν εκτυλίχθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Η Τεχεράνη θα λάβει τα ανάλογα μέτρα αφού εξετάσει τις λεπτομέρειες

Η Τεχεράνη θα λάβει τα ανάλογα μέτρα αφού εξετάσει τις λεπτομέρειες σχετικά με την παρεμπόδιση ενός επιβατικού αεροσκάφους με προορισμό τον Λίβανο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί.

«Εξετάζονται οι λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού. Μετά τη συλλογή των δεδομένων, θα ληφθούν πολιτικά και νομικά μέτρα», τόνισε ο Μουσαβί σε ανακοίνωσή του αργά χθες.

Με μήνυμα που εστάλη στον Ελβετό πρεσβευτή στην Τεχεράνη, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ισλαμική Δημοκρατία, η Τεχεράνη ανέφερε ότι αν συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό με το αεροπλάνο κατά την επιστροφή του, το Ιράν θα θεωρήσει υπόλογες τις ΗΠΑ, συμπλήρωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει