Ενημέρωση με ένα κλικ

Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Ο απολογισμός των θανάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Κολομβία ξεπέρασε τους 7.000, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν ακόμη 237 θάνατοι, εξαιτίας του ιού, με το σύνολο των νεκρών που έχουν καταγράψει οι αρχές στην Μπογοτά να φθάνει τους 7.166.

Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 211.038, σύμφωνα με τις αρχές. Στην πρωτεύουσα Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνεται το ένα τρίτο των μολύνσεων.

Στην Μπογοτά και στη Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, επιβάλλεται αυστηρός περιορισμός στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση της ασθένειας και να αποφύγουν την επαπειλούμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Ανήσυχη μπροστά στο χτύπημα που δέχεται η οικονομία, η κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε χαλάρωσε κάποια μέτρα, την ώρα όμως που ειδικοί προειδοποιούν πως η κορύφωση αναμένεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο δεξιός πρόεδρος ενέκρινε πριν από μερικές ημέρες την παράταση του περιορισμού ως την 1η Αυγούστου, αλλά με πολλές εξαιρέσεις.

Η Κολομβία κατατάσσεται αυτή τη στιγμή πέμπτη στη Λατινική Αμερική τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει