Ενημέρωση με ένα κλικ

Γαλλία: Ιστορικές αυξήσεις ύψους 8 δισ. ευρώ στους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία

Η γαλλική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη μάχη που έδωσαν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, ανακοίνωσε τη χορήγηση αυξήσεων σε 1,8 εκατ. ιατρούς και νοσηλευτές, συνολικού ύψους 8 δισεκ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε το BBC, μετά από επτά εβδομάδες διαπραγματεύσεων η συμφωνία με τα συνδικάτα υπογράφτηκε τη Δευτέρα και ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας χαρακτηρίστηκαν ως ήρωες κατά τη διάρκεια της πανδημίας με συχνές εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης από τους πολίτες.

Έπειτα από διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν γιατροί και νοσηλευτές, προκειμένου να απαιτήσουν αύξηση των αποδοχών και καλύτερη χρηματοδότηση για νοσοκομεία, η κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία για τις αμοιβές των εργαζομένων στον τομέα της υγείας με τους μισθούς να αυξάνονται κατά μέσο όρο 183 ευρώ το μήνα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου αύξησης των αποδοχών θα καλύπτει τους μισθούς των νοσοκόμων, των εργαζομένων στη φροντίδα και του μη ιατρικού προσωπικού, ενώ περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για γιατρούς που εργάζονται αποκλειστικά στον δημόσιο τομέα.

Ο Γάλλος νέος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, χαιρέτισε τη συμφωνία ως μια «ιστορική στιγμή για το σύστημα υγείας μας».

Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας πάνω από 200.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά και περίπου 30.000 θάνατοι λόγω Covid-19.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει