Ενημέρωση με ένα κλικ

Άγνωστη τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο

Τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας έγινε στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Η συνάντηση έγινε με απόφαση της γερμανικής πλευράς και συγκεκριμένα λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συμμετέχοντες στην τριμερή ήταν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία συναντώνται ο Ιμπράημ Καλίν και η Ελένη Σουρανή, καθώς οι δυο τους είχαν προετοιμάσει και την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 26 Ιουνίου. Στόχος της τριμερούς ήταν η αποκλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με το Open, έγινε χθες στο Βερολίνο ανήμερα του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης για να γίνει ουσιαστικός διάλογος με την Τουρκία στο μοναδικό θέμα που υπάρχει σε εκκρεμότητα, την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».

Παράλληλα, η Αθήνα εκφράζει την ικανοποίησή της τόσο γιατί οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτοί όσο και για τα αποτελέσματα του χθεσινού συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει