Ενημέρωση με ένα κλικ

Περισσότερα από 15.000 κρούσματα κορονοϊού στη Φλόριντα εντός 24ώρου

Πληροφορίες του Reuters, αναφέρουν αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε περίπου 40 πολιτείες

Ανεξέλεγκτη δείχνει η εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, με την πολιτεία της Φλόριντα να καταγράφει πάνω από 15.000 κρούσματα εντός 24ώρου.
Αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων το κλείσιμο επιχειρήσεων και παραλιών.

Τα επίπεδα διασποράς των κρουσμάτων δείχνουν τόσο αυξημένα, ώστε εάν η Φλόριντα ήταν κράτος, θα  καταλάμβανε την τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων εντός 24ώρου, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Ταυτόχρονα η Φλόριντα έχει σπάσει το ρεκόρ της πολιτείας της Νέας Υόρκης, με την Νέα Υόρκη να σημειώνει 12.847 κρούσματα τη 10η Απριλίου, όντας τότε το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των κρουσμάτων, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις διέταξε το κλείσιμο των μπαρ, χωρίς ωστόσο δεν να εκδώσει διάταγμα σχετικά με τη χρήση μασκών στους δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την πολιτεία.

Παράλληλα, η Walt Disney Co υποδέχθηκε περιορισμένο αριθμό επισκεπτών στα δύο δημοφιλέστερα πάρκα της στο Ορλάντο χθες, με τα μέτρα ασφαλείας, όπως η χρήση μάσκας και η θερμομέτρηση των επισκεπτών και εργαζομένων, να εφαρμόζονται.

Πληροφορίες του Reuters, αναφέρουν αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε περίπου 40 πολιτείες, ενώ στις ΗΠΑ καθημερινώς καταγράφονται περίπου 60.000 νέα κρούσματα.

Η χώρα παραμένει διχασμένη σχετικά με την χρήση μάσκας, παρά τις εκκλήσεις των υγειονομικών αρχών.
Στον συγκεκριμένο διχασμό, συνηγορεί και ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρά την στάση του στο παρελθόν, για πρώτη φορά μετά από 7 μήνες φόρεσε μάσκα, επισκεπτόμενος στρατιωτικό ιατρικό κέντρο στην Ουάσιγκτον.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οργανώθηκε διαμαρτυρία στο Ουίντερμιρ της Φλόριντα, από πολέμιους της χρήσης μάσκας.
Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου 33 & Melt Κάρι Χάντσον δήλωσε ότι δεν απαιτεί από τους πελάτες να φορούν μάσκες, παρά την εντολή των αρχών για χρήση μάσκας δημοσίως από τις 20 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, κανένας πελάτης δεν φόρεσε μάσκα στο εσωτερικό του εστιατορίου.

Αξιωματούχοι του Τμήματος Αλκοολούχων Ποτών και Καπνού της πολιτείας μετέβησαν στο σημείο προειδοποιώντας την ιδιοκτήτρια, σύμφωνα με δημοσιευμένο βίντεο.

«Είναι ένας ιός που τον έχουν περιορίσει πολύ καλά», δήλωσε η Τάρα Χιλ, μία εκ των διαδηλωτών.

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του όσον αφορά την υγεία του… Θέλουμε οι επιλογές μας να γίνονται σεβαστές από όλους».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει