Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσαβούσογλου: Κατάπαυση πυρός μόνο μετά την απόσυρση των δυνάμεων Χαφτάρ

Συνέντευξη του ο υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στους Financial Times

Σε συνέντευξη του στους Financial Times, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Λιβύης, σε μια περίοδο ανάφλεξης των συγκρούσεων, όπου η Δύση καλεί σε κατάπαυση του πυρός, τήρηση του εμπάργκο όπλων και αποφυγών των ξένων παρεμβάσεων.

Ο ίδιος διεμήνυσε ότι ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Φαγιέζ-αλ Σάρατζ (GNA) θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μόνο εάν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ αποσυρθούν από τα κεντρικά και δυτικά σημεία της χώρας.

Ο Τσαβούσογλου κατέστησε σαφές ότι η κυβένηση Σάρατζ είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την επιθετική της στάση εναντίον των δυνάμεων Χαφτάρ, εάν δεν αποσυρθούν οι δυνάμεις του στρατάρχη από το λιμάνι της Σύρτης και την αεροπορική βάση Τζούφρα.

Παράλληλα ο Τσαβούσογλου, γνωστοποίησε την υποστήριξη της Άγκυρας προς την GNA και τους όρους που αυτή θα θέσει για κατάπαυση του πυρός.

Αναφερόμενος στις αεροπορικές επιθέσεις κατά τουρκικών θέσεων στη βάση Αλ Βατίγια, τόνισε ότι όποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση θα πληρώσει.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει