Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκτιμήσεις Αλτμάγιερ για ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας

«Η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό μόνο με συνεργασία. Ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ το γνωρίζει αυτό»

Την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, αλλά και την ανάπτυξη της έως τον Οκτώβριο, εκτιμά ο υπουργός Οικονομίας Πήτερ Αλτμάγιερ στην Bild am Sonntag.

Ο Αλτμάγιερ εκφράζει τις εκτιμήσεις του με αριθμούς, δηλώνοντας ότι η οικονομία της Γερμανίας θα σημειώσει ανάπτυξη μεγαλύτερη του 5% το 2021, παρά την συρρίκνωση της κατά 6% φέτος, σύμφωνα με την Bild am Sonntag.

Όσον αφορά την ανεργία, ο ίδιος εκτιμά μείωση της από το Νοέμβριο, με τον ίδιο να θέτει ως στόχο την επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα απασχόλησης που είχε πριν την πανδημία έως το 2022.

Την ίδια στιγμή, ο Αλτμάγιερ δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» από την αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ, θεωρώντας ότι εάν η πανδημία τεθεί εκτός ελέγχου θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Επιπλέον επέκρινε την μαζική αγορά φαρμάκων κατά του κορονοϊού από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η αγορά όλων των αποθεμάτων και το μονοπώλειο των εμβολίων είναι μια ιδιαίτερα κακή ιδέα», δήλωσε ο Αλτμάγιερ στην εφημερίδα.

«Η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό μόνο με συνεργασία. Ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ το γνωρίζει αυτό».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει