Ενημέρωση με ένα κλικ

Αντιμέτωπη με καταρρακτώδεις βροχές η Ιαπωνία

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τις ανθρώπινες ζωές. Παρακαλώ προσπαθήστε με κάθε τρόπο την νύχτα να αναζητήσετε τους αγνοούμενους»

Στους 34 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν τη νήσο Κιούσου της Ιαπωνίας, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται σε 14.

Τους αριθμούς επιβεβαίωσε η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Κουμαμότο, στην νήσο Κιούσου, η οποία εντοπίζεται νοτιοδυτικά της χώρας, ανακοινώνοντας τον θάνατο 18 ανθρώπων, ενώ άλλοι 16 αναφέρονται ως άτομα «χωρίς ζωτικές ενδείξεις», με τον όρο αυτόν να χρησιμοποιείται από τους Ιάπωνες για άτομα τα οποία είναι νεκρά, χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί επισήμως ο θάνατός τους από κάποιον γιατρό.

Ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και 14 ένοικοι ενός γηροκομείου, το οποίο πλημμύρισε, με τις χθεσινές βροχοπτώσεις στην επαρχία Κουμαμότο να προκαλούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τηλεοπτικά πλάνα παρουσιάζουν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανθρώπους να απομακρύνουν με φτυάρια τη λάσπη από τα σπίτια τους καθώς και στρατιώτες να διασώζουν με βάρκες εγκλωβισμένους κατοίκους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή καθώς αναμένονται και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις έως το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ζήτησε την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τις ανθρώπινες ζωές. Παρακαλώ προσπαθήστε με κάθε τρόπο την νύχτα να αναζητήσετε τους αγνοούμενους», δήλωσε ο Άμπε, μετά την μετάδοση πλάνων από την τηλεόραση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει