Ενημέρωση με ένα κλικ

Εντός της Βρετανικής λίστας σηματοδότησης η Ελλάδα

Η λίστα των χωρών αυτών περιλαμβάνει ευρωπαϊκές χώρες, ενώ εν συνεχεία αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλους πιο μακρινούς προορισμούς.

Με επίσημη ανακοίνωση, εντός της επόμενης εβδομάδας, η Βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέψει τις διακοπές των Βρετανών σε χώρες του εξωτερικού, αίροντας την υποχρέωση της καραντίνας των 14 ημερών. Η άρση της απαγόρευσης, αφορά μια σειρά χωρών, με τις οποίες η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει προχωρήσει σε διευθετήσεις, δημιουργώντας τους λεγόμενους αεροδιαδρόμους.

Η λίστα των χωρών αυτών περιλαμβάνει ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Γερμανία, το Βέλγιο, ενδεχομένως η Πορτογαλία, ενώ εν συνεχεία αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλους πιο μακρινούς προορισμούς.

Η υποχρεωτική καραντίνα θα αντικατασταθεί από ένα σύστημα σηματοδότησης, το οποίο θα καταχωρεί τις χώρες προορισμού-προέλευσης με πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα, ανάλογα με το εάν θεωρούνται χαμηλού ή υψηλού ρίσκου σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού.

Η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) χαιρέτησε το νέο σύστημα σηματοδότησης, θεωρώντας ότι θα ενθαρρύνει τους πολίτες να προχωρήσουν σε κρατήσεις διακοπών.

Μιλώντας στο πρωινό πρόγραμμα του BBC, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους εμπειρογνώμονες υγείας μας, αλλά πιστεύω ότι δεδομένου ότι η Βρετανία βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση, είναι ζήτημα λίγων ημερών ή λίγων εβδομάδων για την άρση όλων των περιορισμών» και πρόσθεσε: «Μόλις έχουμε πιο σαφή εικόνα θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τις σωστές ημερομηνίες και το σωστό μήνυμα, για αυτό δεν είναι εύκολο για μένα να προσδιορίσω επακριβείς ημερομηνίες. Απλώς σας δίνω την αίσθηση της συμβουλής που παίρνουμε αυτή τη στιγμή από τους ειδικούς της υγείας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More