Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν το τίμημα της πανδημίας

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο δέχονται το βαρύτερο πλήγμα από τον Covid-19 και περίπου το ένα πέμπτο δηλώνει ότι κινδυνεύει να βάλει οριστικά λουκέτο μέσα σε τρεις μήνες, διαπιστώνει η έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC).

«Τα lockdowns οδήγησαν σε σημαντικές μειώσεις εσόδων για τους περισσότερους και η επιβίωση πολλών κινδυνεύει», αναφέρει η έκθεση 176 σελίδων που δημοσίευσε το ITC, κοινή υπηρεσία του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Στην παγκόσμια έρευνα επιπτώσεων στις επιχειρήσεις σε 132 χώρες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σχεδόν τα δύο τρίτα των μικρών επιχειρήσεων δηλώνουν ότι έχουν «επηρεαστεί σημαντικά» από τις επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, σε σχέση με το 43% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Reuters.

Περίπου το ένα πέμπτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν μέσα σε τρεις μήνες.

Τα ευρήματα της έρευνας θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις για την απασχόληση σε παγκόσμιο επίπεδο, μια που οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι μεγαλύτεροι εργοδότες.

«Με την πλειοψηφία της παγκόσμιας απασχόλησης να εξαρτάται από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα καταφέρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διανύσουν, και να ξεπεράσουν, την κρίση».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει