Ενημέρωση με ένα κλικ

Αποκάλυψη της Nordic Monitor: Η Τουρκία έχει από το 2014 σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προέβη η γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor, η οποία αναφέρει πως η Τουρκία έχει σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα από το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κωδική ονομασία του σχεδίου φέρει το όνομα Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη Βυζαντινή εποχή.

Πρόκειται για τον Çaka Bey, ο οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο κι άλλα ελληνικά νησιά.

Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014 «υποδηλώνοντας πως πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία ύστερα από έλεγχο προηγούμενης έκδοσης και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση. Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, που είναι «καθεστωτικός» υπέπεσε σε ατόπημα, καθώς φέρεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.

Τα έγγραφα συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής κατά της χώρας μας, αποκαλύφθηκε ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου καθώς χρησιμοποιούν ένα ασφαλές εσωτερικό σύστημα επικοινωνιών.

Ο Κοσκούν διέταξε τον στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων για τους δύο προηγούμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου 2016.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει