Ενημέρωση με ένα κλικ

Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ακροδεξιών στο Λονδίνο

Η αστυνομία δήλωσε σήμερα πως ορισμένοι έφεραν όπλα στα συλλαλητήρια στο Λονδίνο

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Λονδίνο μεταξύ ακροδεξιών και διαδηλωτών κατά του ρατσισμού.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συγκεντρώσεων κατά του ρατσισμού σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, ενώ οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μετά από αντιδιαδήλωση ακροδεξιών, με σκοπό την προστασία μνημείων, τα οποία βανδαλίστηκαν λόγω διασυνδέσεων με το αποικιοκρατικό παρελθόν της χώρας, κατά δήλωση τους.

Αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων μεταξύ αυτών και του Ουίνστον Τσόρτσιλ, καλύφθηκαν υπό τον φόβο ταραχών.

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ, η αστυνομία διαχώρισε δύο ομάδες περίπου 100 ανθρώπων έκαστη, με κεντρικό σύνθημα της πρώτης “Black Lives Matter“, ενώ η άλλη φώναζε ρατσιστικά συνθήματα.

Κάποιοι εξ αυτών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ εκτοξεύθηκαν μπουκάλια και πυροτεχνήματα.

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μετά την αποκαθήλωση του αγάλματος του Έντουαρντ Κόλστον, στο Λονδίνο.


Η αστυνομία δήλωσε σήμερα πως ορισμένοι έφεραν όπλα στα συλλαλητήρια στο Λονδίνο. Επέβαλαν περιορισμούς στη διαδρομή και στις δύο ομάδες δηλώνοντας ότι οι συγκεντρώσεις πρέπει να λήξουν έως τις 19:00.

«Όποιος νομίζει ότι μπορεί να διαπράξει αδίκημα και να βανδαλίσει περιουσίες θα συλληφθεί», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο διοικητής Μπας Τζάβιντ.

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ και στους γύρω δρόμους άνθρωποι ντυμένοι με φανέλες ποδοσφαιρικών ομάδων, φωνάζοντας «Αγγλία, Αγγλία» και αυτοχαρακτηριζόμενοι ως πατριώτες, συγκεντρώθηκαν δίπλα σε βετεράνους του στρατού με σκοπό την προστασία του μνημείου του Κενοταφίου.

Η ομάδα τραγουδούσε τραγούδια σε υποστήριξη του ακροδεξιού Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, γνωστού ως Τόμι Ρόμπινσον.

«Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, είναι ένας από εμάς», φώναζαν επίσης, κοντά στο άγαλμα του στο οποίο άγνωστοι έγραψαν με σπρέι το περασμένο Σαββατοκύριακο «Ο Τσόρτσιλ ήταν ρατσιστής».

Σε απόσταση περίπου δύο μιλιών περίπου 20 διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ, κρατώντας πλακάτ του κινήματος Black Lives Matter, αν και διοργανωτές τους είχαν προειδοποιήσει μην συγκεντρωθούν φοβούμενοι συγκρούσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει