Ενημέρωση με ένα κλικ

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Αλ Σίσι – Κόντε

Ο Αλ Σίσι ανέλυσε την Αιγυπτιακή θέση σχετικά με την κρίση της Λιβύης

Με αφορμή την Αιγυπτιακή πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη μετά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία.

Ο Αλ Σίσι ανέλυσε την Αιγυπτιακή θέση σχετικά με την κρίση της Λιβύης, η οποία εστιάζει στην αποκατάσταση του ρόλου των κρατικών θεσμών της Λιβύης καθώς και στον τερματισμό του χάους.

Τάχθηκε υπέρ της επίτευξης σταθερότητας και ασφάλειας για τον λαό της Λιβύης, καθώς και τον τερματισμό των παράνομων εξωτερικών επεμβάσεων στις υποθέσεις της Λιβύης, οι οποίες απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου.

Υπήρξε αμοιβαία συμφωνία ως προς την ενίσχυση του συντονισμού των χωρών τους σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος για να τερματιστεί η κρίση της Λιβύης είναι μέσω μιας πολιτικής λύσης και στήριξης των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών και των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου.

Τέλος, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας αναφορικά με τον κορονοϊό, καθώς επίσης και για τις εμπορικές, στρατιωτικές, οικονομικές και ενεργειακές μεταξύ τους σχέσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει